Vroedvrouw Marleen

HypnoBirthing

We worden in ons leven vaak overspoeld met negatieve geboorte verhalen. Moeders, vriendinnen, de media vertellen dikwijls het verhaal van die ene verschrikkelijk traumatische bevalling. We worden dan als het ware geconditioneerd om te geloven dat geboorte gepaard gaat met ondraaglijke pijn. Daarom hebben we tegenwoordig een ongekende angst om te baren. Deze angst zorgt ervoor dat ons lichaam gespannen raakt en verhindert dat het gemakkelijk een normale fysiologische functie kan uitoefenen. Het resultaat wordt dan precies waar wij het meeste bang voor waren; een lange, pijnlijke bevalling en/of onnodig medisch ingrijpen.

Bij een bevalling met HypnoBirthing is een moeder niet in slaap of verdoofd maar in een toestand van diepe ontspanning, wakker, bewust en volledig onder controle.

Hypnobirthing is zowel een filosofie als een techniek . Je leert tijdens de cursus methoden van ontspanning, ademhaling, zelfhypnose en visualisaties zodat de baby op een natuurlijke, stressvrije manier geboren kan worden . Je leert vertrouwen te krijgen in je eigen lichaam. Het is niet zweverig, het is juist back to earth!

Bij heel dit proces is je geboortepartner van onschatbare waarde!

CURSUS (voorlopig nog niet opgestart) in de praktijk te Schoten)

-individueel of max. 2 koppels (partnercursus)

-vanaf 30 weken zwangerschap

-5 lessen van 2,5 uur (19u-21u30) telkens op woensdag.

-prijs op vraag (inclusief boek, syllabus en Regenboogmeditatie)